fredag, december 30, 2005

Scrapkalender


Jag har litet svårt att komma ihåg alla utmaningar på olika forum, deadlines och alla andra scraprelaterade saker som jag behöver komma ihåg. I år har jag sparat allt sådant i en särskild mapp på datorn men det är inte alltid jag har datorn i närheten när jag behöver komma ihåg något. Så nu har jag tillverkat mig en scrapkalender för 2006. Jag köpte en liten enkel kalender med tjocka plastsidor som omslag. Den dekorerade jag med mönstrade papper från SEI, små blommor, några brads och så till sist en massa band. Jag har också använt mig av en tab-die från Quickkutz.

Några av de saker som jag MÅSTE komma ihåg under nästa år:

torsdag, december 29, 2005

Månadspaket från Papprika

Oj, posten var lite sen idag.... halv sex tittade jag i postlådan och där låg en efterlängtad avi från Papprika Så medan potatisen kokade körde jag så försiktigt jag kunde för att hinna till "posten" innan den stängde. När jag kom hem slet jag upp det väl igentejpade paketet :-)

Det var ett bra månadspaket med både bra val av papper och dekorationer! TACK för det! Så nu ska här scrappas... Fast jag har ännu inte bestämt vilka foton och papper som ska scrappas!


Snart nytt år och nya löften...

Att åren går fort är väl inget nytt - men att december månad bara försvann i ett nafs kan jag inte riktigt förstå! Var tog julmånaden vägen? Någon som sett till de dagar jag missat kan väl tala om för mig var jag ska hitta dem...



Med ett nytt år kommer också nya löften... Från min sida blir det inge löften mer än att jag ska ta hand om mig själv och ge mig mer egen tid till scrappandet och anant som jag tycker om att göra. Jag ska försöka delta i DW 2006: Scrapping w/ the Calendar Girls och roliga utmaningar på nätet för att öka antalet färdiga sidor. Papprika kommer att köra DEN STORA UTMANINGEN under första delen av 2006 och det ska bli så spännande att se vad tjejerna där hittar på!

Nej nu MÅSTE jag laga lite middag till hungriga snöskottare och skridskoåkare!

söndag, december 25, 2005

Håll tummarna eller rösta ;-)

Just nu ligger jag på tredje plats med min tag book i "Best overall Layout using December 2005 ScrapGoods Kit". Tag booken hitttar du här . Omröstningen är bara öppen för de som prenumererar på Scrapgoods månadspaket.

Rank: 1Title: O Christmas TreeVotes: 11

Rank: 2Title: JólaskottVotes: 8

Rank: 3Title: Tag book insideVotes: 5

Rank: 4Title: this is how the madness beginsVotes: 5

Rank: 5Title: Votes: 4

Ha en fortsatt god helg!!!

lördag, december 24, 2005

GOD JUL!


God Jul

och

Gott Nytt År!

torsdag, december 22, 2005

Jullov och Julstök


Äntligen är det jullov!!! Underbart! Både jag och Linnea sov ända till halv tio i morse. Det var så skönt! Efter frukosten tog vi fram våra tomtar som Linnea sedan placerat ut på strategiska ställen i hela huset. Det ska bli kul att se om vi hittar dem när det är dags att förpassa dem upp till vinden igen. I vår familj har vi en rolig eller rättare sagt knasig tradition. De tomtar som lyckats gömma sig så bra att vi inte hittar dem när det är dags för att packa ned dem i jullådan får stå framme hela året!

Julgranen är klädd - i år är det kulor i rött och guld, polkagriskäppar med rödoch vitrutiga band, guldglitter och så mina fina pastaänglar som min syster gjort. Änglarna har några år på nacken nu och en del har tappat både armar och vingar men de betyder mycket för mig. Söta är de iaf.

I köket doftar det gott av de pomander (apelsin med nejlikor) som Linnea gjort idag. Den sötaste är den lilla igelkotten.

Maten är inhandlad och köttbullarna är klara. Nu väntar vi bara på den goda pepparlaxen från Saltharsfjärdens Fiskeläge i Norrsundet, Gästrikland. Sedan ska vi väl inte behöva handla mer inför den här julen förutom grönkål till skinkan på julaftonen och brysselkål till juldagskalkonen som jag missade när vi handlade idag... Eftersom vi inte ska vara hemma på julaftonen så hoppar jag över julbaket i år. Den fikasugne får ge sig av till ett bageri för att köpa sju sorters kakor.

Nu är det bara lite småplock kvar och så ska alla golv torkas och några rena dukar ska läggas på borden sen är det JUL!

Till sist en liten bild på världens sötaste lilla hockeyprinsessa ;-)

torsdag, december 15, 2005

Tomten kom tidigt i år!


I år kom tomten rekord tidigt till mig! I sin säck hade "han" en kamera och inte vilken kamera som helst utan en KONICA MINOLTA 5D samt två objektiv18-70MM + 70-210MM! Gissa om jag är glad och lycklig :-)

Jag har inte hunnit fota några mästerverk med den ännu eftersom batteriet behövs laddas först och jag står mitt i saffransbaket så får testandet nog vänt tills imorgon! LÄNGTAR!!!

Så här såg tomten ut förresten, vem vet "han" kanske springer förbi ditt hus också...

lördag, december 10, 2005

Jakten på ny julgardin....

I flera år har vi sagt:
-Det här var sista julen med de här gardinerna...

Men eftersom vi inte slängt dem så har vi glömt bort det och när det är dags att sätta upp julgardinerna så har vi stått där med våra gamla och urtvättade gardiner. Idag gav vi oss ut på jag efter något som skulle kunna passa... Jag vet inte hur många affärer vi var på innan vi hittade några som var OK. Vi hittade iofs massvis med fina tyger men eftersom min symaskin inte syr som jag vill så gå det absolut inte att sy gardiner med den längre. Den klarar inte av att sy i papper heller för den delen :-( Som sista försök åkte vi till Textilfröjd i Gubbängen och där hade de ett par gardiner som var så där lagom röda och lagom juliga så att de skulle passa i vårt kök. Vi fick ta hem en kappa på prov över helgen så att vi skulle känna oss för. Väl hemma hängde vi upp den lite provisoriskt över gardinstången och se den passade perfekt!!! KUL!!
Detaljbild av våra nya gardiner.

Jag köpte 8 genomskinliga julgranskulor på Granit idag och dem har jag pysslat med i kväll. Ja har fyllt dem med alla möjliga band som jag hade i mina scrapgömmor. Det blev riktigt läckert om jag får säga det själv. Idén har jag fått från tidningar, Two Peas in A Bucket och andra ställen på nätet.


Bilder kommer i morgon då det är lättare att fotografera med min kamera. Den kräver mycket ljus för att det ska bli bra bilder så jag drömmer om en sån här: Konica Minolta 5D

fredag, december 09, 2005

Pysslat lite till


Det är inte kul att vara hemma pga av sjukdom. Dagarna känns hur långa som helst och de två sista dagarna har jag sovit i stort sett hela dagarna. Idag mår jag iaf bättre och orkar vara uppe. Passade på att pyssla lite med de nya pappren från Scrapgoods. Det blev ett julkort i form av en tagbook till våra bästa vänner.

Snart börjar korten till släkt och vänner bli klara Jag ska försöka hinna göra de allra sista nu i helgen. Sedan hoppas jag att jag hinner "julstöka" lite också. Det här är sista helgen innan jul då jag kan det. Nästa helg så kommer min bror med familj hit och då blir det väl inte mycket gjort kan jag tänka mig...

Tagbokens insida och taggarna.

torsdag, december 08, 2005

Ännu mer post!


Alldeles nyss ringde det på dörren och det var en kille från posten som höll ett efterlängtat blått paket i sin hand. Paketet innehöll Scrapgoods månadspaket för december 2005. Jättehärliga papper från Chloe’s Closet och Bazzil samt massor med fina band och dekorationer bl a Loopy Brads från Karen Foster och Making Memories Vintage Hip Trinkets.

Testpanel och rolig post

Två julkort med självhäftande vellum

För Scraprooms räkning har jag testat självhäftande vellum - en toppenbra produkt tycker jag som tidigare inte varit särkilt förtjust i vellum. Läs mer om mitt test på Scraprooms forum under Testpanelen.
I brevlådan idag låg januarinumret av Creating Keepsakes. Jag har redan bläddrat igenom den och som vanligt är en späckad me inspiration. Det bästa emd det här numret är att Ullis Ö DT på Scrapbutiken har en layout publicerad i tidningen! Det är kul att svenska scrappare får visa vad de kan!
Jag fick även Papprikas månadspaket med bla underbara papper designade av Ingela på Papprika. Tyvärr är papperen så fina att jag inte vill klipa eller skära i dem...

söndag, december 04, 2005

Julkortsbeställning


Jag fick en beställning av Linnea att jag skulle göra ett kort till hennes dansfröken. Blått, vitt och glitter skulle det vara. Något glitter hade jag inte så det fick bli lite bling-bling i form av crystal brads från MM och gemstones från Hero Arts. Mönstrat papper från CBX. Snöflingorna är gjorda med hjälp av QK.

lördag, december 03, 2005

Kärleken blommade på Folkoperan igår kväll.

Som en något sen 18-års presen fick Kenneth en helafton tillsammans med mig. Kvällen började som sig bör med en god middag på Noodle House, Götgatan 62, en av Stockholms mest prisvärda restauranger. Deras vietnamesiskt kök doftar, hettar och svalkar och smakar så att det står härliga till. Vi åt varsin Noolde House special med friterade Scampi, vietnamesiska vårrullar, grillad kycklingfile på spett, skivad entrecote samt friterade bananer med glass och apelsinblomshonung till dessert. MUMS!!!

Sedan tog vi en rask promenad till Folkoperan på Hornsgatan för att se den sista föreställningen av "Romeo och Julia" av Charles Gounod. Kvällens Romea var Ulric Björklund och Julia Marie Rosenmir, båda två sjöng så vackert att ögonen tidvis fylldes av tårar.


Romeo och Julia - en tidslös saga

"Romeo och Julia är för många symbolen för den sanna kärleken. De två ungdomarna möts på en maskerad och förälskar sig i varandra - trots att de kommer från konkurrerande familjer – Capulet och Montague. I hemlighet gifter de sig, men Julias föräldrar planerar dock ett helt annat bröllop för sin dotter. Julia beslutar sig därför att ta ett gift som ska få henne att sova så djupt att alla tror att hon är död, för att därefter kunna fly iväg med Romeo. På sin egen bröllopsdag faller Julia död ner. Hon placeras i familjens krypta där Romeo sedan finner henne. Han missförstår situationen och tar sitt eget liv för att få återförenas med sin älskade. När Julia vaknar upp finner hon Romeo död bredvid sig och beslutar sig för att följa honom i döden. "

Bilden lånad från Folkoperans hemsida